Inicio Nieuws Everzwijnen vormen al een grote plaag in de provincie Alicante

Everzwijnen vormen al een grote plaag in de provincie Alicante

3 minuto leer
728

Konijnen en everzwijnen vormen een groot probleem voor de landbouwers uit de provincie Alicante, maar de everzwijnen vormen ook dat probleem voor automobilisten die steeds vaker in de duisternis geconfronteerd worden met die dieren op de wegen. En dat niet alleen. Ze duiken op in tuinen en zoals op bijgaande foto’s te zien is, zelfs op het strand van Albir en Campello, waar een badgast door een everzwijn werd aangevallen. De regering heeft een lijst van 97 gemeenten, vooral in de gewesten El Comtat, Marina Alta en Marina Baixa, waar de aangroei van populatie van everzwijnen een bedreiging begint te vormen.

Men gaat nu opnieuw klopjachten organiseren om die populatie te verminderen, want de laatste jaren stijgt het aantal everzwijnen dat zich in bewoonde kernen en op de rijwegen laat zien.

De cijfers van de jacht liegen er niet om. Het vorige jachtseizoen werden in de Comunidad Valenciana 42.315 everzwijnen neergelegd, dat is 19% meer dan in het jachtseizoen 2020-21 en het driedubbele van tien jaar geleden.  

Een everzwijn is een groot dier, maar in wezen niet agressief. Zoals de meeste wilde dieren zal het pas aanvallen als het zichzelf of haar jongen bedreigd voelt, ook als is dat niet de bedoeling. Ondertussen is al vestgesteld dat steeds meer mensen te maken krijgen met een ontmoeting met een everzwijn en niet alleen in de bergstreken en vooral ’s nachts. Normaal gezien verschuilen everzwijnen zich overdag in dicht struikgewas.

Komt u oog in oog te staan met een everzwijn is de eerste raad: Geen bruuske bewegingen maken. Als het kan blijven stilstaan en daarna langzaam achteruit gaan of zich verschuilen achter een boom of andere mogelijkheid om je aan het gezicht te onttrekken. Wacht daarna tot het dier zijn weg heeft verder gezet of op de vlucht is gegaan.

Een raad die altijd goed is als men in de bergen over smalle paden wandelt tussen dicht struikgewas: maak uw aanwezigheid kenbaar. Praat of maak ander lawaai. Dieren zullen dan meteen op de loop gaan en daaronder zijn ook slangen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…