Inicio Nieuws Recordtonijn in Jávea

Recordtonijn in Jávea

2 minuto leer
317

De vizssersboot Diego y María, een van de laatste drie vissersboten uit de historische haven van Moraira, legde in de haven van Jávea aan met een heel bijzondere vangst. Juan Diego en Miguel Noguera, twee neven uit een  traditionele vissersfamilie hadden op zee drie uur gevochten alvorens ze een enorme tonijn aan boord konden hijsen, die ze met veel trots lieten bekijken. Het was een van de grootste tonijnen die de laatste jaren in de Comunidad Valenciana werden gevangen. Meteen stroomden alle vissers toe om het exemplaar te bewonderen en de twee vissers geluk te wensen.

Er diende een heftruck te worden ingeschakeld om de tonijn aan wal te kunnen brengen. Toen de vis op de weegschaal werd gelegd gaf die 311 kilogram aan!

Juan Diego Noguera vertetl dat ze nog de enige professionele vissers zijn tussen Gandía en Aliucante met een vergunning om tonijn te vissen. Ze doen het met een hengel en vangen jaarlijks in totaal rond de 400 kilogram. “Toen hij aan de lijn zat wisten we dadelijk dat het om een heel groot exemplaar ging” vertelt bij. De tonijn werd gevangen op vele mijlen van de Roca dels Feliu, een uitzichtpunt van de kaap van La Nau.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…