Inicio Nieuws Het lelijkste dorp van Spanje ligt bij Alicante

Het lelijkste dorp van Spanje ligt bij Alicante

3 minuto leer
34

Het tijdschrift “Viajar” ging ditmaal niet op zoek naar het mooiste dorp van Spanje, maar integendeel naar het lelijkste. Met behulp van de artificiële intelligentie heeft de redactie van het tijdschrift een selectie gemaakt van de minst aantrekkelijke dorpen in iedere Spaanse provincie. Het lelijkste dorp van heel Spanje, volgens dit systeem van onderzoek, bevindt zich in de provincie Alicante en niet zo ver van de provinciehoofdstad. De eer komt toe aan San Vicente del Raspeig.

Er zijn in Spanje 8132 gemeenten en ieder heeft zijn eigen karakteristieken. Meestal zoekt men de mooie plekjes, gebouwen of landschappen van zo’n dorp. Maar “Viajar” wou met deze traditie breken en ging nu eens op zoek naar de mindere kwaliteiten en wat er allemaal ontbreekt in een dorp om het aantrekkelijk te maken voor toeristen.

Er werd met verschillende facetten rekening gehouden. In San Vicente is er de snelle uitbreiding met moderne gebouwen waarvan het uitzicht niet in ieders smaak valt, de vele niet onderhouden pleinen en plantsoenen en het gebrek aan een oud centrum met de sfeer van toen. Er is bovendien geen enkel bezienswaardig monument.

Dat is allemaal wel zo, maar San Vicente del Raspeig bruist van leven. Hier staat de universiteit en wonen duizenden studenten. Er is een rijk cultureel leven met bekende feesten van Moros y Cristianos en onder andere de speciale Baile del Farol of de Hogueras. De inwoners en het gemeentebestuur van San Vicente zijn natuurlijk op hun teentjes getrapt en verontwaardigd over deze niet benijdenswaardige onderscheiding. Hier is men van oordeel dat niet alleen het uiterlijke van een stad of dorp in overweging dient genomen. Maar het tijdschrift “Viajar” bekijkt het natuurlijk alleen vanuit toeristisch standpunt en het is inderdaad wel zo dat het dorp op het gebied van toerisme heel armzalig is. Alleen de kerk is bezienswaardig maar nu ook weer niet zo speciaal uit architectonisch oogpunt.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Calp vraagt urgente aanpak om massale bomensterfte tegen te gaan

Het gemeentebestuur van Calp heeft de Valenciaanse regering gevraagd om dringend maatregel…