Inicio Nieuws Een maanlandschap op nauwelijks één uur van Alicante

Een maanlandschap op nauwelijks één uur van Alicante

4 minuto leer
9

Tien jaar geleden was deze plek een zeebodem. Nu is het een landschap dat kan dienen voor een science fiction film of om gewoon hier rond te dwalen, op nauwelijks een uurtje rijden van Alicante, maar weinig vermeld in de toeristische gidsen. Water en wind hebben hier kloven gevormd die doen denken aan de badlands, buitenaards, bekend als de woestijn van Abanilla, in de provincie Murcia.

Nu is het al beter bekend dankzij luchtopnamen van Jaime Fpv, te bekijken op MeteOrihuela, opnamen die een uitstekende indruk geven van dit landschap bij de rivier Chícamo.

Op de weg naar Baños de Fortuna, vind je een woestijn die miljoenen jaren geleden de bodem van de zee was en nu gevormd is door erosie. De Ramblas de la Parra, del Font, Balonga, Zurca en het stroomgebied van de Chícamo creëren een van de meest buitenaardse landschappen van Murcia. Hier zie je de overblijfselen van oude zeeën, zoals de koraalriffen gevormd door de Chícamo-rivier en de El Cajer-kloof, die nu een lust voor het oog en de camera zijn.

En als we toch hier zijn, bezoeken we het dorp Abanilla. In de schilderachtige straten van Abanilla vind je het prachtig en uniek gezicht – de gekleurde trappen. De trappen bevinden zich naast het stadhuis (Ayuntamiento). Je moet naar Lugar Alto gaan – wat «hoge plek» betekent – als je wilt genieten van een van de meest gewaardeerde symbolen van Abanilla: Sagrado Corazón de Jesús «Heilig Hart van Jezus». Hier kun je het beste panoramische uitzicht van de omgeving bewonderen.

De prachtige fontein van Abanilla is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Neem de tijd om te genieten van de schoonheid van deze plek. Een leuk gebouw van Abanilla is Casa Pintada, een residentie van een rijke familie uit de 16e eeuw. Het is momenteel in handen van privé-personen en alleen van buitenaf te bewonderen. Een bezoek aan de Iglesia de San José mag niet ontbreken en een plek die bezoekers verbaast over het gebruik en het bestaan ervan is de gemeentelijke publieke wasruimte van Abanilla. Een van de laatste nog werkende openbare wasplaatsen in de regio Murcia. Vanuit Alicante is het een mooie en aan te raden dagexcursie.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Calp vraagt urgente aanpak om massale bomensterfte tegen te gaan

Het gemeentebestuur van Calp heeft de Valenciaanse regering gevraagd om dringend maatregel…