Inicio Cultuuragenda Monumenten in de provincie Alicante National Geographic koos het mooiste dorp van de provincie Alicante

National Geographic koos het mooiste dorp van de provincie Alicante

4 minuto leer
70

National Geographic koos het mooiste dorp van de provincie Alicante en dat is niet Guadalest of Altea, maar een klein stadje in het binnenland dat slechts weinige buitenlanders zullen kennen en dat nauwelijks bezocht wordt: Biar.

Biar, met nauwelijks 4000 inwoners, ligt op 45 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante in het gewest Alto Vinalopó, op een hoogte van 700 meter boven zeeniveau.

Het historische centrum van Biar getuigt van een rijke middeleeuwse geschiedenis. Zoals zoveel Spaanse dorpjes bestaat het uit een labyrint van smalle en steile straatjes waar je gemakkelijk kunt verdwalen. Het Castillo op de bergtop is het herkenningspunt van de stad en is al van verre te zien. Ook de Castiliaanse ridder en Spaanse nationale held El Cid zou langs deze weg zijn gepasseerd.

Het kasteel van Biar ligt op een heuvel van waaruit het de stad Biar domineert. De bouw werd in de 12e eeuw opgestart door de Almohaden. Samen met de kastelen van Petrer, Sax, Castalla en Villena bevindt het gebouw zich in de vallei van de «Rio Vinalopó», gelegen in de provincie Alicante. Ze zijn de stille getuige van oude gevechten gestreden in deze regio. Het ontstaan van deze monumenten bevindt zich in de tijd van Rodrigo Díaz de Vivar, beter bekend onder onder zijn bijnaam El Cid Campeador (Heer Kampioen) of kortweg El Cid. en in de grensgevechten tussen de Moren en Christenen tijdens de Reconquista of de herovering van Spanje door de laatstgenoemden.

Het gebouw werd versterkt tijdens de 13e eeuw bij de gevechten tussen de Kroon van Aragón en de Kroon van Castilië.

Het gebouw verloor reeds zijn functie tijdens de Vroegmoderne Tijd. Het kasteel werd bij besluit van 3 juni 1931 uitgeroepen tot een historisch-artistiek monument en werd eigendom van de Tesoro Artístico Nacional. Of National Geographic het juist heeft om Biar tot het mooiste dorp van de provincie aan te duiden zal wel door velen betwist worden. Het tijdschrift hemelt ook de stranden van de Costa Blanca op en heeft het over de kastelen die, al of niet goed bewaard, in de provincie verdeeld liggen, met het accent op Biar, maar vermeld ook de traditionele dorpen en steden als Altea, Jávea en Guadalest en het eiland Tabarca. In ieder geval is een bezoek aan Biar en zijn omgeving aan te raden, niet alleen voor het dorp zelf maar ook voor de wandelaars die van de natuur houden, want Biar is omgeven door een bosrijk gebied.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Monumenten in de provincie Alicante
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…