Inicio Nieuws Geleide bezoeken aan de geschiedenis van Campello

Geleide bezoeken aan de geschiedenis van Campello

3 minuto leer
17

Tijdens de laatste maanden van het jaar is het mogelijk om de geschiedenis en de cultuur van de kust van Campello beter te leren kennen. De geleide bezoeken rond het Romeinse schiereiland La Illeta, in samenwerking met het provinciaal archeologisch museum MARQ, worden voortgezet in deze periode, met een bezoek aan de middeleeuwse toren, de Paseo Voramar met de beelden en het archeologisch openluchtmuseum La Illeta dels Banyets.

De begeleide bezoeken begonnen officieel op 14 augustus op initiatief van het gemeentebestuur van Campello en de provinciale deputatie en zouden normaal eind september eindigen. Het bezoek werpt een beeld op de geschiedenis van Campello. De eerste halte is de wachttoren, het embleem van Campello, die deel uitmaakte van de hele serie torens die de komst van piraten dienden op te merken en te signaleren aan de bevolking, vrij frequent in de zestiende en zeventiende eeuw. Men leert hier iets over de constructie en het doel van het gebouw.

Daarna volgt een wandeling langs de Paseo Voramar, een wandeling langs de beelden in combinatie met de Natuur. De beelden zijn het werk van de artiest Vicente Ferrero. Tijdens die wandeling heeft men ook een mooi uitzicht over de Middellandse Zee.

Optioneel kan men daarna een bezoek brengen aan de archeologische resten van het Illeta dels Banyets, waar men ontdekkingen deed die teruggaan tot 5000 jaar geleden. Voor het bezoek betaalt men wel de symbolische prijs van één euro. Hier was een nederzetting uit de Bronstijd, de Iberische tijd en later een Romeinse nederzetting. Er werden restauratiewerken uitgevoerd om een beter beeld te geven van hoe het er vroeger uitzag.

De rondleidingen worden gegeven in drie talen: Spaans, Engels en Frans. Men moet wel op voorhand reserveren want een groep bevat maximum 30 persoenen. Om te reserveren dient men naar de website van de toeristische dienst van Campello te gaan: www.elcampelloturismo.com

Daar vindt men het formulier met de vrije dagen en uren van de rondleidingen, dat ingevuld moet worden, samen met de gewenste taal. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…