- Vaccinatie kan maar plaatsvinden in één enkel land. Voor de vaccins waarvan er twee dosissen worden toegediend, moeten deze dosissen in één en hetzelfde land worden toegediend. Immers de registratiesystemen laten niet toe om de registratie te doen van een éérste dosis toegediend in één land en van een tweede dosis toegediend in een ander land.
- Elke buitenlandse burger die voor meer dan één maand in de Valenciaanse Gemeenschap verblijft wordt opgeroepen mits ze beschikken over een (tijdelijke) SIP. Ook al hebben ze een privé-verzekering kunnen ze een tijdelijke SIP aanvragen. Het is ook zo dat de meeste Europese verzekeringskaarten al een SIP toegewezen werd. Deze mensen zullen volgens de leeftijdsgroep gevaccineerd worden. Conclusie: de Belgische burgers die in Spanje verblijven kunnen -ongeacht de duur van hun verblijf en de administratieve situatie- een SIP-kaart aanvragen bij het centro de salud (plaatselijk gezondheidscentrum).
- De Belgische onderdanen die verblijven in een land dat dezelfde type van vaccins aanbiedt als diegene die in de Belgische vaccinatiecampagne gebruikt worden (goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap – EMA, European Medicines Agency) worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren volgens de vaccinatiekalender die geldt in het land van verblijf. Echter indien ze niet de mogelijkheid zouden hebben om zich te laten vaccineren in het land van verblijf of indien praktische bekommernissen hen zouden verhinderen om zich te laten vaccineren in het land van verblijf, dan zullen ze de mogelijkheid krijgen om zich kenbaar te maken met het oog op vaccinatie in België. Er zal geen mogelijkheid zijn om af te wijken van de volgorde van prioriteiten welke voor de Belgische vaccinatiecampagne werden vastgelegd.
Afbeelding van een dokter gemaakt door jcomp – www.freepik.es