Inicio Nieuws Belgische rijbewijs in Spanje

Belgische rijbewijs in Spanje

3 minuto leer
885

De consulaten in Spanje ontvangen regelmatig vragen over het Belgische rijbewijs, tijd voor een korte update. Voor wie al langer dan twee jaar in Spanje verblijft, is het belangrijk om de juiste procedures te volgen.

Sinds 19 januari 2015 moet elke burger van de Europese Unie die minstens twee jaar reist en verblijft in Spanje zijn rijbewijs vernieuwen als hij een Belgisch rijbewijs van onbepaalde duur heeft.

Als u een Belgisch rijbewijs van het oude model (roze drieluik) heeft, moet u dit omruilen voor een Spaans rijbewijs na twee jaar. Voor nieuwe modellen is omruilen pas nodig bij vervaldatum. Controleer ruim van tevoren (zes maanden) de website van de DGT voor de benodigde stappen en een afspraak. Rijden met een ongeldig rijbewijs kan leiden tot boetes en verzekeringsproblemen, dus kijk u rijbewijs even na. Vergeet ook niet uw adreswijzigingen door te geven aan de DGT. Het vernieuwen van uw Spaans rijbewijs kan eenvoudig via het ‘Centro de Reconocimiento Médico’.

De miDGT-app van de Dirección General de Tráfico biedt een handige manier om uw Spaanse rijbewijs- en verkeerszaken te beheren. Met de app kunt u snel uw rijbewijs en voertuiggegevens raadplegen, verkeersboetes inzien en betalen, adreswijzigingen doorgeven, afspraken maken en taksen betalen. U kunt ook uw rijbewijs en andere documenten digitaliseren, zodat u ze altijd bij de hand hebt. Log in via Clave om de app te gebruiken.

Bij verlies of diefstal van uw Belgische rijbewijs in Spanje kunt u geen duplicaat aanvragen in België of aan de Belgische ambassade. U moet een Spaans rijbewijs aanvragen met een attest van uw Belgische rijbewijs, te verkrijgen in de gemeente waar u laatst was ingeschreven (+ meestal vertaling), en een proces-verbaal van verlies of diefstal van de Spaanse politie. Met deze documenten kunt u naar de DGT voor een nieuw Spaans rijbewijs.

Bron: Nieuwsbrief 17 Ambassade van België in Spanje (1/9/2024)

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Een maanlandschap op nauwelijks één uur van Alicante

Tien jaar geleden was deze plek een zeebodem. Nu is het een landschap dat kan dienen voor …