Inicio Nieuws Benitatxell gaat uitgedroogde bomen vervangen

Benitatxell gaat uitgedroogde bomen vervangen

2 minuto leer
7

De door de droogte gestorven bomen op het grondgebied van Benitatxell zullen gerooid en vervangen worden en dit over een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en met de financiële hulp van het departement voor Leefmilieu van de Valenciaanse regering.

De vele dennen die in het gewest Marina Alta het slachtoffer zijn geworden van de aanhoudende droogte, zullen vervangen worden door de autochtone bomen, namelijk steeneiken, die veel beter bestand zijn tegen de droogte en na brand weer uit hun eigen wortels opschieten. De steeneik was de authentieke boom uit de Spaanse bergstreken, maar werd al in de middeleeuwen vervangen door dennen omdat die sneller groeien en dus voor meer hout konden zorgen, het basismateriaal voor de meeste woningen en brandhout. De droogte maakte echter korte metten met vele dennen, vooral langs de hellingen.

Het gemeentebestuur van Benitatxell gaat dus ingrijpen en heeft van de Valenciaanse regering een bedrag van 25.500 euro gekregen om de dode dennen te rooien en te vervangen door steeneiken. Die groeien wel langzamer, maar hebben niet te lijden onder de droogte. Ook johannesbroodbomen zullen de dode dennen vervangen. Ook die zijn beter bestand tegen de droogte. In totaal zullen 100.000 vierkante meter onder handen worden genomen op gemeentelijke domeinen bij Poble Alcasser, La Joya en Calistros.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Calp vraagt urgente aanpak om massale bomensterfte tegen te gaan

Het gemeentebestuur van Calp heeft de Valenciaanse regering gevraagd om dringend maatregel…