Inicio Nieuws Costa Blanca blijft grootste toeristische trekpleister

Costa Blanca blijft grootste toeristische trekpleister

3 minuto leer
15

Het Spaanse Nationaal Instituut voor Statistieken heeft de cijfers bekend gemaakt van de eerste acht maanden van dit jaar, waaruit blijkt dat in die periode 64,3 miljoen toeristen naar Spanje kwamen, een stijging van 11,2% tegenover 2023.

Alleen al in augustus kwamen 10,9 miljoen buitenlanders naar het schiereiland, 7,3% meer dan vorig jaar. Alles wijst er op dat Spanje het record van 85 miljoen toeristen, geboekt in 2023, zal breken en men komt al vrij dicht bij Frankrijk, dat leider is in het wereldtoerisme met 100 miljoen bezoekers in 2023.

De enige stad die kritiek krijgt is Barcelona, dat zich in 2023 mocht verheugen op 8,27 miljoen toeristen, maar die dit jaar een gevoelige daling verwacht. Een debat in Reddit toont aan dat Barcelona door nog maar weinigen wordt beschouwd als een ‘must’ bij een bezoek aan Spanje.

Reddit is een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. Advance Magazine Publishers Inc. heeft hierin een meerderheidsbelang. De naam «Reddit», is een woordspeling op de Engelse zin «read it», wat «gelezen» betekent. Vaak wordt naar de gebruikers van de site verwezen als «redditors». Er zijn sinds 2019 ongeveer 430 miljoen Reddit-gebruikers.

Naast Barcelona moeten ook Bratislava en Oslo het ontgelden. Bratislava is ‘de vervelendste stad van Europa’ en Oslo wordt genoemd voor zijn gebrek aan bezienswaardige architectuur. Milaan en Venetië krijgen commentaren als ‘valstrik voor toeristen’.

Andere Spaanse gebieden doen het wel goed en de provincie Alicante wordt vooral gelauwerd om zijn uitgestrekte zandstranden en zijn mooie natuur in het binnenland. Guadalest, Altea en Jávea zijn aanraders en de nadruk wordt gelegd op de vele wandel- en fietsmogelijkheden. De gebruikers van Reddit leggen veelal de nadruk op de verscheidenheid van mogelijkheden langs de Costa Blanca, van watersport tot landelijk toerisme en bezienswaardige architectuur.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…