Inicio Nieuws Een bezoek aan een zichtbare, 300 jaar geleden overleden non

Een bezoek aan een zichtbare, 300 jaar geleden overleden non

4 minuto leer
13

Alicante is een stad, rijk aan geschiedenis en mysteries. Een van die mysteries is nog steeds zichtbaar. Het gaat om het lichaam van zuster Úrsula Micaela Morata, een Capucijnernon wiens lichaam zich nog in uitstekende staat bevindt, ondanks dat ze in 1703 overleed. Haar leven is sterk gebonden aan Alicante, hoewel ze geboren werd in Cartagena.

Sor Úrsula Micaela Morata kan het onderwerp worden van een roman over mysteries, maar zij is een mysterie in werkelijkheid. Volgens kronieken uit die tijd bezat ze de gave om op twee plaatsen tegelijk te zijn en de toekomst te kunnen voorspellen.

Een van die voorspellingen was het buiten de oevers treden van de rivier Segura en haar voorspellingen werden zo befaamd dat belangrijke personen bij haar ten rade gingen, waaronder koning Carlos II en prins Jan Jozef van Oostenrijk. Maar het was pas na haar door dat ze wereldwijd bekend zou worden.

Toen de non op 9 januari 1703 overleed stelden de andere nonnen tot hun verbazing vast dat drie dagen later het lichaam nog steeds flexibel en warm was, wat niemand kon verklaren.

Sor Úrsula werd in 1628 geboren in Cartagena en verloor vrij jong haar ouders. Als kind had ze reeds verschijningen verteld, die steeds vaker voorkwamen. Ze voorspelde ook de dood van een priester en trad als adolescente in bij de Capucijnen in Murcia, waar ze snel bekend werd om haar visioenen.

In 1672 kwam ze naar Alicante en stichtte er het klooster van de Capucijnen. Ze werd er snel geliefd en na haar dood werd ze niet dadelijk begraven, omdat het lichaam niet ontbond. In 1742 gaf de bisschop van Orihuela opdracht om haar lichaam in een speciale kist te leggen. Ondanks de pogingen om het lichaam te onteren tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1706 en de revolutie in 1931, bleef het ongeschonden. In 2009 werd een medisch onderzoek gedaan dat aangaf dat het lichaam van sor Úrsula in natuurlijke staat gemummificeerd was en geen microleven bevatte, wat heel abnormaal mag genoemd worden. Het lichaam kan bekeken worden in het klooster van de Capucijnen in Alicante. Het staat niet opgenomen bij de toeristische bezienswaardigheden, want men vreest een te grote toeloop. Maar het raadsel blijft ondertussen de wetenschap verbazen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Benissa heeft grootste muurschildering van de Marina Alta

De grote muur die uitgeeft op de plaza rector Salvador Fuster, aan de achterzijde van de k…