Inicio Nieuws Rojales krijgt voetgangersbrug

Rojales krijgt voetgangersbrug

3 minuto leer
213

Rojales is een dorp dat de laatste decennia ook door de buitenlanders werd ontdekt, niet alleen om het te bezoeken maar ook om er te wonen, vooral dan in Ciudad Quesada. De buitenlandse inwoners van Rojales vertegenwoordigen niet minder dan 71,54% van de bevolking.

Gelegen aan de oever van de rivier Segura heeft Rojales dankzij het toerisme een enorme metamorfose ondergaan. Van hoofdzakelijk landbouwactiviteit bestaat het grootste deel van de economie nu uit toerisme. In Rojales zijn er ook vele culturele activiteiten gegroeid en we denken dan aan de musea, zoals het archeologisch museum, het museum over de landbouw, het museum van de Goede Week, het Ecomuseum. Er is een groot theater en het is de zetel van de nationale wedstrijd voor slaapliedjes, kerstliederen en polyfonie. De wijk van de grotwoningen lokt vele toeristen en de vele wandelroutes worden druk belopen. Daarnaast bevindt zich hier een van de oudste golfbanen van de provincie.

De infrastructuur kan dan ook niet achterwege blijven. De verbinding tussen de ene oever van de rivier Segura, bij de calle Malecón de la Tejera en het kermisterrein aan de andere zijde, wordt weldra verzorgd door een futuristische voetgangersbrug, zodat men niet meer hoeft rond te lopen of te zwemmen. De brug ligt op ongeveer 500 meter van de oude stuwdam en de historische brug van Carlos III.

De metalen brug is zo ontworpen dat ze de kleinst mogelijke lengte heeft om de rivier over te steken, drie meter breed en bedoeld voor zowel voetgangers als fietsers. De totale lengte is slechts 52 meter. De brug wordt elders gemaakt en met een speciale grote kraan op haar plaats gebracht.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Een maanlandschap op nauwelijks één uur van Alicante

Tien jaar geleden was deze plek een zeebodem. Nu is het een landschap dat kan dienen voor …